fbpx

Detailen

Wat is detailen en uit welke stappen bestaan een behandeling

Detailen

Auto detaling is wat anders dan simpelweg poetsen wat u vroeger zelf wellicht ook deed. Auto detailing gaat veel verder dan dat. Wanneer u uw auto bij Pavone Carcleaning laat detailen dan gaan we zeer grondig te werk.

Herstellen van de lak

Bij auto detailing wordt de lak in meerdere stappen helemaal schoongemaakt en gepolijst. Hierbij worden zoveel mogelijk oneffenheden weggewerkt of in ieder geval zo onzichtbaar mogelijk gemaakt. Het detaling proces bestaat uit de volgende stappen:

1. Schuimbehandeling
2. Wassen en velgen reinigen
3. Verwijderen van ijzerdeeltjes (deironizing)
4. Kleien
5. Polijsten (in meerdere stappen)
6. Beschermen
Stap 3, 4 en 5 zijn bedoeld om de lak grondig te reinigen en te herstellen. Daarna wordt de auto nogmaals gewassen om alle resten van de gebruikte materialen te verwijderen. De laatste stap is het aanbrengen van een beschermlaag. U kunt kiezen voor een waxlaag die tot ongeveer 6 maanden bescherming biedt tegen vuil en uv-straling. Kiest u voor een Waxedshine keramische coating dan wordt een beschermlaag aangebracht die tot maar liefst vijf jaar bescherming biedt tegen vuil, krassen, uv-stralen.
Bij het reinigen en polijsten gaat een behandeling heel ver, écht tot in de kleinste details.

De Waxedshine keramische coating heeft de volgende voordelen:

  • De coating laag is water- en vuilafstotend
  • De lak krijgt meer glans en diept
  • De lak wordt krasbestendig
  • De lak is beschermd tegen uv-straling

Schuimbehandeling

Door een voertuig eerst met schuim te behandelen wordt loszittend vuil veilig afgevoerd.
Hiermee wordt de kans op waskrassen sterk verminderd.

Wassen en velgen reinigen

Wassen wordt gedaan met twee emmers, één emmer met waswater en één emmer met spoelwater.
Door deze twee emmer methode te gebruiken, blijft de emmer met waswater schoner en wordt de kans op waskrassen verkleind.
Daarnaast wordt er gewassen met microvezel washandschoenen. Vervuiling blijft tussen de vezels zitten en komt daardoor niet in aanraking met de lak.

Het reinigen van de velgen gebeurt met een PH-neutrale velgenreiniger. Afhankelijk van het gekozen pakket, wordt in bepaalde gevallen ook de binnenzijde van de velgen gereinigd.

Deironizing

Met het product Iron Off, worden ijzerdeeltjes zoals vliegroest, remstof, spoorslag en andere ijzerverontreinigingen verwijderd. Na het aanbrengen van het product, zal deze na enkele minuten paars kleuren als er verontreiniging gevonden worden.

Kleien

Na het wassen van het voertuig lijkt deze schoon, maar vaak is er nog veel verontreiniging aanwezig. Hierbij kunt u denken aan boomsappen, industriële vervuiling, teer, hars, etc.
Door de lak te behandelen met speciale klei, wordt ook deze vervuiling verwijderd en voelt de lak na deze kleibehandeling veel gladder aan.

Door de lak te polijsten in twee of meer stappen, wordt verweerde lak hersteld, krasjes*, waskrassen en hologrammen  worden verminderd of verwijderd.
Met behulp van speciale verlichting worden alle lakdefecten opgespoord en aangepakt. Een tijdrovend proces dat zorgt voor een geweldig resultaat.

*Niet alle krassen zijn te verwijderen met behulp van polijsten.

Beschermen

Het beschermen van uw auto na het behandelen, zorgt ervoor dat de lak beschermd is tegen UV-stralen, de lak wordt water- en vuilafstotend en wassen wordt een stuk makkelijker. Een gemiddelde wax blijft 4 tot 6 maanden zitten. Voor een duurzamere bescherming kunt u ook kiezen voor een coating.